Er zijn 90.563 manieren om 3 bouwstenen op elkaar te plaatsen, routes te bewandelen en problemen op te lossen.
Als het gaat om software testen is kritische vragen stellen het halve werk. Want zo kom je er misschien wel achter dat één van die bouwstenen vast staat. Dat zorgt weer voor 33,333% minder uitzoekwerk en sneller een goed functionerend digitaal product.
Waarom zijn wij je ervaren test-partner?
Sinds 1999 test-ervaring in vrijwel elke markt
Toepassen van diverse testmethodieken
Ga direct naar:
Met software testing controleer je de functionaliteiten van een digitaal product. Wat gebeurt er als er iets gebeurt dat niet in de normale gebruikers flow past? Stel: de gebruiker wil een online aankoop doen op een website, maar wordt doorgestuurd naar een 404-pagina. Onze testers controleren het gehele digitale product op een gestructureerde manier, rapporteren eventuele fouten en waarborgen daardoor de kwaliteit.
De software voldoet aan de klantverwachtingen
Er zijn geen onverwachte foutmeldingen
De software stopt er niet plotseling mee
De snelheid (performance) is voldoende
De beveiligingsrisico’s voor je organisatie en je gebruikers zijn zo klein mogelijk (security testing)
De gebruiksvriendelijkheid van je website is zo optimaal mogelijk (usability testing).
Wat kan er allemaal getest worden binnen je app, website of ander digitaal product? We geven je graag een beeld van de veelzijdigheid binnen de wereld van testen.
Doordat onze testers goed opgeleid zijn in de verschillende methodieken kunnen zij een teststrategie op maat maken voor elk project. Een mogelijke uitwerking zou kunnen zijn:
Unittest
We testen losse softwaremodules, een menukeuze of een ander onderdeel van je software.
Integratietest
Verschillende softwaremodules worden verbonden en als geheel getest.
Systeemtest
Meerdere onderdelen die los van elkaar perfect werken, kunnen samen toch een fout opleveren. We testen hierbij alle eenheden in samenhang met elkaar.
Acceptatietest
De opdrachtgever/gebruiker loopt door de website heen.
Op basis van ervaring start je de testuitvoering en ga je op zoek naar fouten. Dit is een ideale methode om in te zetten in agile en scrum-ontwikkeltrajecten, maar ook in watervalprojecten.
Dit is het opnieuw uitvoeren van eerdere testen zodat ook na de release van je website opgeleverde software blijft werken. Hierbij gebruiken we testautomatiseringtools zoals Selenium, Robotframework, Cypress, Tosca of Postman.
Alles (maar dan ook echt álles) denken we grondig uit en we blijven bij elke vraag kritische vragen stellen. We stellen samen met de klant een helder einddoel, wat onderverdeeld is aan de hand van sprints. In elke sprint worden nieuwe functionaliteiten opgeleverd en gecheckt.
Je hoeft niet te wachten met software testing totdat het digitale product volledig is ontwikkeld. Ons testteam kan al tijdens de ontwerpfase starten met testen. Want je wilt niet aan het einde van de rit nog met veel bugs (fouten) zitten.
Moet er over een langere periode grote aantallen testen voor complexe software uitgevoerd worden? Dan zetten we testautomatisering in. Door testscripts te automatiseren kunnen we regressie verifiëren.
De testers binnen Concept7 zijn mensen met een kritische blik. We zijn trots op ons ervaren en gecertificeerde team van testers die de intrinsieke motivatie voelen om alles uit te pluizen, altijd nieuwsgierig zijn en objectief naar hun eigen werk kunnen kijken.
Wat hebben we in huis?
Certified Testing Fundamentals voor software engineers (TFSE). Al onze testers en ontwikkelaars beschikken over een TFSE-certificaat. Hier leren ze over een praktische en pragmatische aanpak die in de meeste alledaagse projecten direct toegepast kunnen worden.
Onuitputtelijke bron van kennis betreft usability en user experience. Ook hebben we een eigen UX-lab tot onze beschikking met eye-tracking tools.
Onze testers kunnen kortdurend ingezet worden, maar ook voor langere tijd. Dit kan gedetacheerd zijn bij de klant, op ons kantoor (in Utrecht, Amsterdam of Groningen) of vanuit huis. Het draait bij ons allemaal om goede communicatie en een fijne samenwerking.
Wij delen onze kennis (en passie) van software testen graag met je. Van wetenschappelijk onderbouwde theorie, tot praktische oplossingen in het dagelijkse werk. Met onze 3-daagse erkende training krijg jij een interessante deep-dive in de wereld van software testing. Bekijk snel onze basistraining Testing fundamentals voor software.
Ben jij een tester en zoek je een nieuwe uitdaging? Wil je graag weten hoe onze talentvolle testers ingezet kunnen worden bij jouw project? Of wil je een erkende testing-training bij ons volgen?
*ISTQB is een internationaal erkende autoriteit die kwalificatie voor het testen van software maakt, die al meer dan 25 jaar bestaat. Deze kwalificatie biedt een solide basis in de belangrijkste principes van softwaretesten.
Het TMap certificaat is een internationaal erkende kwalificatie waarmee expertises op het gebied van software testen worden aangetoond.
Klinkt interessant? Laat dan een berichtje achter en we nemen zo snel mogelijk contact op voor een kennismaking!